SAD POVUKLE POTEZ ZBOG TENZIJA NA SEVERU KiM! Stejt department najavio prisustvo jednog čoveka sastancima u Briselu

Izvor: SrbijaDanas.com, 27.Sep.2021, 07:57

SAD POVUKLE POTEZ ZBOG TENZIJA NA SEVERU KiM! Stejt department najavio prisustvo jednog čoveka sastancima u Briselu

Portparol Stejt departmenta Ned Prajs rekao je da je važno izbegavati radnje koje bi mogle povećati tenzije.

Sjedinjene Države sa Evropskom unijom, NATO i vladama Kosova i Srbije rade na preduzimanju hitnih koraka za izbegavanje eskalacije situacije i ugrožavanju napretka koji je postignut u okviru dijaloga, prenosi Radio slobodna Evropa.

- Sjedinjene Države rade sa Evropskom unijom, NATO i vladama Kosova i Srbije na preduzimanju hitnih koraka za izbegavanje eskalacije >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << situacije i radnji koje povećavaju tenzije, koje ugrožavaju napredak postignut u okviru dijaloga u posreduje EU i negativno utiču na svakodnevni život građana - rekao je Prajs.

Prema pisanju RSE, SAD su saopštile da će zamenik pomoćnika državnog sekretara SAD za evropska i evroazijska pitanja Gabriel Eskobar prisustvovati sastancima koji će se narednih dana održati u Briselu.

- Sjedinjene Države nastavljaju da podržavaju blisku regionalnu saradnju, kako bi se uklonile sve prepreke slobodnom kretanju, trgovini i ulaganjima koje su od koristi svim građanima Zapadnog Balkana - rekao je portparol Stejt departmenta.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.