SAD: Osuđujemo napade na Izrael

Izvor: B92, 07.Okt.2023, 16:41

SAD: "Osuđujemo napade na Izrael"

SAD osuđuju napade palestinske islamističke grupe Hamas na Izrael i podržavaju pravo Izraela da se brani, izjavio je američki državni sekretar Antoni Blinken.

"Nikada ne postoji opravdanje za terorizam. Solidarni smo sa vladom i narodom Izraela i izražavamo saučešće zbog izraelskih života izgubljenih u ovim napadima", rekao je Blinken u saopštenju koje je objavio Stejt department.

Blinken je dodao da SAD ostaju u bliskom kontaktu sa izraelskim partnerima. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Broj Izraelaca koji su poginuli u današnjem napadu Hamasa porastao je na 100. Izraelski mediji preneli su da je 800 ljudi ranjeno.

Premijer Izraela Benjamin Netanjahu izjavio je danas, nakon raketnih napada Hamasa i upada njegovih pripadnika na izraelsku teritoriju, da je Izrael u ratu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Blinken: Ne postoji opravdanje za terorizam, solidarnost s narodom Izraela

Izvor: Nezavisne Novine, 07.Okt.2023

VAŠINGTON - SAD osuđuju napade palestinske islamističke grupe Hamas na Izrael i podržavaju pravo Izraela da se brani, izjavio je danas američki državni sekretar Antoni Blinken.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.