SAD: O svemu osim o statusu

Izvor: Vesti-online.com, 24.Sep.2010, 18:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SAD: O svemu osim o statusu

Američki ambasador na Kosmetu Kristofer Del izjavio je da će pregovori između Beograda i Prištine biti fokusirani na praktična pitanja, da će se razgovarati i o severu Kosova i Metohije, ali da o statusu neće biti pregovora.

"Svi znamo da postoje neke specifične okolnosti na severu i neke od ovih okolnosti mogle bi da budu deo pregovora", rekao je Del u intervjuu Radioteleviziji Kosmeta.

On je ponovio da specijalna autonomija severa Kosmeta ne bi bila funkcionalna >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << i da se ne razmatra.

"Da su Kosmet i Srbija članice EU onda bi možda bilo prostora za razmatranje novih mogućnosti i kreativnih strukturnih aranžmana unutar njih, kao država i kao članica iste organizacije", rekao je Del.

Međutim, dodao je Del, "pošto one nisu članice EU, ne mislim da je specijalna autonomija za sever funkcionalna, niti da se može imati u vidu“, preneo je KiM radio.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.