SAD: Napad na naš brod neće proći nekažnjeno

Izvor: B92, 11.Okt.2016, 22:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SAD: Napad na naš brod neće proći nekažnjeno

Vašington -- SAD neće dozvoliti da raketni napad na američki ratni brod u Crvenom moru ostane nekažnjen, saopštio je Pentagon.

"Istražićemo taj slučaj do kraja i preduzeti odgovarajuće mere. Svako ko naruši slobodu plovidbe ili ugrozi brodove američke mornarice, moraće da snosi posledice", naveo je portparol Pentagona Džef Dejvis.

SAD nisu za napad direktno optužile jemenske šiitske pobunjenike iz plemena Huti, ali su navele da su rakete ispaljene sa teritorije >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pod njihovom kontrolom.

Dva projektila ispaljena su sinoć i završila su u moru, u neposrednoj blizini američkog razarača "USS Mason", ali niko od članova posade nije povređen niti je na brodu pričinjena šteta.

Pobunjenici Huti negirali su odgovornost za napad.

Vojska SAD podržava međunarodnu koaliciju pod vođstvom Saudijske Arabije koja se bori protiv pobunjenika u Jemenu i snaga lojalnih bivšem jemenskom predsedniku Aliju Abdalahu Salehu, ali ne učestvuje direktno u vazdušnim operacijama.

Međunarodna zajednica u više navrata osudila je vazdušne udare koalicije zbog brojih civilnih žrtava.

Američka administracija najavila je da će "preispitati" podršku arapskoj koaliciji posle bombardovanja civila okupljenih na sahrani u Sani, u kojem je u subotu ubijeno više od 140 osoba.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

SAD: Napad na naš brod neće proći nekažnjeno

Izvor: NoviMagazin.rs, 12.Okt.2016, 00:01

SAD neće dozvoliti da raketni napad na američki ratni brod u Crvenom moru ostane nekažnjen, saopštio je Pentagon..."Istražićemo taj slučaj do kraja i preduzeti odgovarajuće mere. Svako ko naruši slobodu plovidbe ili ugrozi brodove američke mornarice, moraće da snosi posledice", naveo je portparol...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.