SAD NUDE OGROMAN NOVAC: Svako ko ima informaciju O NJIMA može postati MILIONER!

Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Feb.2024, 20:21

SAD NUDE OGROMAN NOVAC: Svako ko ima informaciju O NJIMA može postati MILIONER!

Ozloglašena grupa krade podatke žrtava

Sjedinjene Američke Države nude nagradu od 15 miliona dolara za informaciju koja bi dovela do identifikacije ili lokacije lidera Lokbita, ozloglašene sajber kriminalne grupe koja krade podatke žrtava sajber napada radi otkupa, saopštio je danas Stejt department.

SAD, Velika Britanija i Evropska unija, objavili su ove nedelje da su poremetili tu grupu i jednoj od retkih međunarodnih akcija bezbednosnih >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << službi.

Stejt department je dodao da nudi nagrade za "informaciju koja bi dovela do hapšenja i/ili osuđivanja svake osobe koja učestvuje u ucenama Lokbita, kao i za informaciju koja bi dovela do otkrivanja lokacije i ključnih lidera grupe za ucenjivanje Lokbit", istakli su iz Vašingtona.

Lokbit je otkriven 2020. kada je njihov zlonamerni softver pronađen na forumima o sajber kriminalu na ruskom jeziku, što je navelo neke bezbednosne analitičare da veruju da je banda bazirana u Rusiji, ali grupa nije izrazila podršku nijednoj vladi, navodeći da je "potpuno apolitična i da je interesuje samo novac".

Grupa Lokbit i njene podružnice hakovale su neke od najvećih svetskih organizacija poslednjih meseci.

Američki zvaničnici opisali su Lokbit kao najveću svetsku bandu koja se bavi digitalnim iznudama, navodeći da je ta grupa pogodila više od 1.700 organizacija u SAD u skoro svakoj industriji, od finansijskih usluga i hrane do škola, transporta i vladinih odeljenja.

Pored toga, Lokbit je hakovao podatke britanske Kraljevske pošte početkom prošle godine.

Tanjug

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.