SAD: Iran mora da preduzme korake deeskalacije

Izvor: B92, 26.Sep.2023, 23:25

SAD: Iran mora da preduzme korake deeskalacije

Iran mora da preduzme korake deeskalacije u vezi sa svojim nuklearnim programom ako želi da napravi prostor za diplomatske odnose sa SAD.

Počevši od saradnje sa Međunarodnom agencijom za atomsku energiju (IAEA), saopšteno je danas iz američkog Stejt departmenta.

''U poslednjih nekoliko nedelja videli smo da Iran preduzima korake da potkopa sposobnost IAEA da obavlja svoj posao. Dakle, ako je Iran zaista ozbiljan u pogledu preduzimanja koraka deeskalacije, prva stvar >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << koju bi mogao da uradi je saradnja sa IAEA'', rekao je portparol Stejt departmenta Met Miler, prenosi Rojters.

On je dodao da koraci o kojima je govorio kao o potencijalnom uvodu u obnovljene američko-iranske pregovore, bilo direktne ili indirektne, imaju veze sa iranskim nuklearnim programom, iako nije izneo dalje detalje.

SAD i mnogi njihovi zapadni saveznici strahuju da bi iranski nuklearni program mogao biti paravan za razvoj nuklearnog oružja, što Iran poriče.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

SAD: Iran mora da preduzme korake deeskalacije u vezi sa nuklearnim programom

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Sep.2023, 07:25

Iran mora da preduzme korake deeskalacije u vezi sa svojim nuklearnim programom ako želi da napravi prostor za diplomatske odnose sa SAD, počevši od saradnje sa Međunarodnom agencijom za atomsku energiju (IAEA), saopšteno je iz američkog Stejt departmenta.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.