SAD: Dečak spasao autobus sa đacima

Izvor: B92, 10.Apr.2012, 12:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SAD: Dečak spasao autobus sa đacima

Milton -- 13-godišnji učenik iz Miltona ispao je pravi heroj kada je preuzeo upravljanje školskim autobusom, nakon što je vozaču pozlilo.

Džeremi Vuitšik vozio se u ponedeljak sa svojim drugarima u školskom autobusu, na putu ka Surprajs Lejku, kada je primetio da nešto nije u redu, piše "Komo njuz reports".

"Znao sam da nešto nije u redu. Vozač autobusa je izgledao smešno, oči su mu bile čudne, sedeo je i mlatarao rukama”, kazao je ovaj učenik sedmog razreda.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
On je odmah, zajedno sa svojim drugom Džonijem Vudom, ustao sa svog sedišta i otišao ka prednjem delu autobusa. Džeremi je odmah zgrabio volan i skrenuo autobus s puta bezbedno, izbegavši tako sudar sa drugim vozilom, dok je njegov drug Džoni započeo reanimaciju vozača autobusa, koji je u međuvremenu izgubio svest.

Vuitšik je za to vreme izvadio ključ iz autobusa i tako ugasio vozilo, u kom je bilo još 15 učenika.

Šef policije u Miltonu Bil Rouds je ABC njuzu rekao da treba odati počast dečaku zbog brzog razmišljanja i reakcije. "Uradio je pravu stvar i mi ćemo svakako uraditi nešto za njega. Dečak svakako zaslužuje nagradu”, kazao je Rouds.

A kada su novinari pitali Vuitšika šta ga je nagnalo da priskoči u pomoć, on je jednostavno rekao da je reagovao instinktivno, dodajući da je naučio da vozi zahvaljujući tome što mu je majka dozvoljavala da se malo provoza u njenom automobilom, nakon što bi ga on oprao.

Ali to je sve do sada bila njihova mala tajna, dodao je dečak.

Prema infomacijama ABC njuza, vozač autobusa, čije ime nije saopšteno, smešten je na bolničko lečenje i njegovo stanje se opisuje kao teško.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pogledajte: Dečak preuzeo volan školskog autobusa kad se vozač onesvestio

Izvor: Blic, 10.Apr.2012

Hrabri učenih sedmog razreda kaže da je "reagovao instinktivno" kad je skočio i zaustavio školski autobus u trenutku kad se vozač onesvestio...Džeremi Vujčik (13) krenuo je prekjuče u školu zajedno sa 15 drugih đaka iz Miltona, u državi Vašington, kada je shvatio da se nešto loše dešava...-...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.