SAD DONIRA VMA OPREMU PROTIV PANDEMIJE

Izvor: Kurir, 05.Nov.2010, 18:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SAD DONIRA VMA OPREMU PROTIV PANDEMIJE

BEOGRAD - Ministarstvo odbrane SAD doniraće Vojnomedicinskoj akademiji opremu za borbu protiv pandemije vrednu 155.000 dolara, saopštila je američka ambasada u Beogradu

BEOGRAD - Ministarstvo odbrane SAD doniraće Vojnomedicinskoj akademiji opremu za borbu protiv pandemije vrednu 155.000 dolara, saopštila je američka ambasada u Beogradu.

Protokol o donaciji potpisali su u Ministarstvu odbrane Srbije načelnik Uprave za vojno zdravstvo Jovan Maksić i šef >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << Kancelarije za saradnju u oblasti odbrane pri Ambasadi SAD u Beogradu, potpukovnik Rajan Fejrveder.

Ova donacija, koja je još jedan vid pomoći američkog Ministarstva odbrane VMA, sastoji se od lične zaštitne opreme koja je posebno prilagođena za borbu protiv i kontrolu pandemije, navodi se u saopštenju.

Sam komplet je potpun biološki sistem za reagovanje u vanrednim situacijama, a sastoji se od zaštitnog odela za celo telo, cipela, rukavica, respiratora, naočara otpornih na hemijske supstance i vreća za biološki otpad.

Zaštitna oprema namenjena je za borbu protiv pandemije i biće raspoređena širom Srbije u skladu sa Planom za reagovanje u slučaju izbijanja pandemijske influence.

"Ovo partnerstvo će znatno povećati sposobnost oružanih snaga Srbije u suočavanju sa biološkim vanrednim situacijama i ojačaće njihovu sposobnost da učestvuju, ili pružaju pomoć, u regionalnim prirodnim katastrofama", dodaje se u saopštenju.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.