SAČEKALA GA JE PORUKA UBI SRBINA Vozio je prijatelje i kaže da uopšte nije Srbin

Izvor: SrbijaDanas.com, 13.Jul.2019, 23:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SAČEKALA GA JE PORUKA "UBI SRBINA" Vozio je prijatelje i kaže da uopšte nije Srbin

Prošle nedelje u Splitu, na Žnjanu, nepoznati počinilac išarao je automobil beogradskih registarskig oznaka i na vozilu ispisao "ubi Srbina", pri čemu je "u" izgledalo kao ustaški simbol.

Mladić koji je koristio taj automobil ispričao je šta se događalo, pa i da je rođen i odrastao u Holandiji, a da mu je otac iz Kreševa, u Bosni i Hercegovini.

- Hteo sam trojici svojih prijatelja iz Holandije da pokažem prekrasne gradove na Balkanu i gde je moj otac živeo >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << i radio. Prošlog ponedeljka smo odleteli u Beograd, gde smo iznajmili automobil. Planirali smo da odemo do Sarajeva, Mostara, Splita, Zagreba i natrag do Beograda. Kad smo stigli u Split, parkirali smo automobil (s registarskim tablicama iz Beograda) na javnom parkingu ispred našeg apartmana. U subotu, 6. jula smo videli da je automobil išaran nečim crvenim, da je levi retrovizor slomljen i da je zadnja registarska tablica nestala. Tada smo to prijavili policiji. Očistili smo automobil i drugi dan odmah napustili Split - rekao je mladić.

Prema informacijama, tada je tekst na haubi "ubi Srbina" neko već čistio.

- Kad smo vratili automobil u Beograd, rekli su nam da smo na vestima. Pokazali su nam fotografije s tekstom "ubi Srbina" na haubi. Moji prijatelji i ja smo bili veoma šokirani. Hteo sam da im pokažem kako je Split lep, a ne da treba da se plašite ako vozite iznajmljeni automobil iz Srbije. Osim toga, nemamo nikakve veze sa Srbijom - poručio je.

Za kraj je ispričao da im je žao zbog svega što se desilo:

- Žao nam je što se to dogodilo, pogotovo zato što smo mnogo vremena izgubili s policijom u Splitu, a i naši roditelji su bili šokirani. Srećom, automobil je bio osiguran - rekao je.

Pogledajte rezultate

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.