SA VIRTUALNIH PRETNJI PREŠLI NA FIZIČKE OBRAČUNE: Rat đaka na društvenim mrežama - reagovao i ministar

Izvor: SrbijaDanas.com, 29.Sep.2021, 23:48

SA VIRTUALNIH PRETNJI PREŠLI NA FIZIČKE OBRAČUNE: Rat đaka na društvenim mrežama - reagovao i ministar

Koliko društvene mreže mogu da budu opasne po mlade, pokazuje događaj u Francuskoj u koji je moralo da se uključi i Ministarstvo obrazovanja da bi zabranilo dalje maltretiranje dece.

Naime, početkom školske godine, mnogi đaci šestog razreda, u koji se u Francuskoj kreće sa 11 godina, iz čista mira su se našli na udaru starijih školskih uzrasta na društvenoj mreži "Tik-tok".

Nekome je palo je na pamet da su deca tek nešto mlađeg uzrasta nedorasla da se >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << uključe na mrežu, zbog infantilnih komentara, ali i muzike koju slušaju. Pokrenut je zatim "neprijateljski" haštag "anti2010", s aludiranjem na njihovo godište. Tek nešto stariji, počeli su najpre objavama da kritikuju šestake, a potom su počele i pretnje. Haštag je dostigao 40 miliona pregleda, prenose Novosti.

S virtualnih pretnji, krenulo se na fizičke napade. Deci je prećeno u školskom dvorištu. I mada je deci zabranjeno da budu na društvenim mrežama do 13. godine, a u Francuskoj đaci ne smeju da unose telefone u škole, fenomen je "eksplodirao". Sve se proširilio na "Fejsbuk", "Snepčat", "Tviter".

Umešalo se Ministarstvo, a reagovao je i "Tik-tok", tako da ovakve objave više "nemaju prioritet". Francuski ministar obrazovanja Žan Mišel Blanke je lično savetovao direktorima škola da obrate pažnju na to šta se dešava i da deci priteknu u pomoć.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.