SA: Uslovna Budimiru zbog pištolja

Izvor: B92, 11.Jul.2014, 15:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SA: Uslovna Budimiru zbog pištolja

Sarajevo -- Opštinski sud u Sarajevu osudio je predsednika Federacije BiH Živka Budimira zbog nedozvoljenog držanja oružja na uslovnu zatvorsku kaznu od šest meseci.

Budimir tu kaznu neće izdržavati ako u roku od godinu ne počini novo krivično delo, objavio je danas sarajevski Dnevni avaz.

Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu (SIPA) BiH su 26. aprila prošle godine pretresli Budimirov kabinet i pronašli pištolj sa sedam metaka, od kojih je jedan bio u cevi. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

"Tužilaštvo je uspelo dokazati da je optuženi počinio krivično delo kako je navedeno u optužnici, a smatramo da će uslovna osuda postići svrhu kažnjavanja", rekla je sudija Sanela Rondić.

Obrazlažuću presudu, ona je navela da Sud nije našao otežavajuće okolnosti kod optuženog, dok je kao olakšavajuće okolnosti uzeo u obzir da Budimir nije ranije osuđivan, da pištolj nije nabavljen na crnom tržištu, da je porodičan čovek, kao i da se korektno ponašao tokom suđenja.

Budimir i njegov advokat Ragib Hadžić nisu prisustvovali izricanju presude.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Budimir osuđen uslovno na šest mjeseci zbog nedozvoljenog držanja oružja

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 11.Jul.2014

Opštinski sud u Sarajevu izrekao je presudu kojom je predsjednik Federacije BiH Živko Budimir zbog nedozvoljenog držanja oružja osuđen na kaznu zatvora od šest mjeseci, koja neće biti izvršena ukoliko u roku od godinu ne počini novo krivično djelo. Na današnjem ročištu sudija Sanela Rondić...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.