SA HARADINAJEVOM OSTAVKOM PROBLEMI SE POJAČAVAJU: Ekstremisti će i dalje gurati ujedinjenje Prištine i Tirane!

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Jul.2019, 11:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SA HARADINAJEVOM OSTAVKOM PROBLEMI SE POJAČAVAJU: Ekstremisti će i dalje gurati ujedinjenje Prištine i Tirane!

Ne odustaju od "velike Albanije"!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će posle ostavke Ramuša Haradinaja suštinski i de fakto politička situacija u Prištini i Tirani stremiti daljem približavanju i ujedinjavanju i nastavku tragične priče po sve nas o "velikoj Albaniji".

Vučić je u obraćanju javnosti pozvao da Srbija reguje smireno i odmereno, iako će, kako je upozorio , položaj Srba na KIM biti jos teži nego do danas.

On je >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << istakao da će doći do dodatne homogenizacije Alabanaca, ekstremizacije njihovih stavova i jos snažnije neskrivene mržnje prema srpskom narodu u srpskoj državi koju doživljavaju kao jedinog krivca.

- Srbija će posvetiti još veću pažnju opstanku, životu i bezbednosti srpskog naroda na KIM. Naš narod može da računa na Srbiju - poručio je Vučić.

On je istakao da Srbija smatra da je nastavak dijaloga najvažniji za očuvanje mira i stabilnosti, i to je, kaže, činjenica i suština svega.

- Plašimo se da politički razvoj događaja ide u smeru za daljim odlaganjem dijaloga između Beograda i Prištinem - rekao je Vučić.

On je ocenio da je ostavka Haradinaja politički trik, da bi on dobio još veću popularnost i pregazio političke protivnike što će dovesti do jos većeg eskretmizma, a on postane junak koji se bori za Kosovo, a svi drugi nedostojni velikog vođe.

Vučić je ukazao da međunarodna zajednica ćuti o svemu tome, dok kako je kazao, plejada albanskih lidera iz Albanije su se izređali govoreći o Haradinaju kao velikom junaku.

Krenuo je da čisti bojler i zanemeo od ŠOKA kada je video šta je sve pronašao u njemu (VIDEO)

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.