S vizama na Kosovo od 1. jula, a ne od 1. januara

Izvor: Press, 03.Jan.2013, 18:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

S vizama na Kosovo od 1. jula, a ne od 1. januara

Kako je saopšteno, netačna je informacija juče objavljena u nekim medijima. Odluka Vlade Kosova o uvođenju viza za građane 87 zemalja počeće da se primenjuje 1. jula, a ne 1. januara.

"MIP Kosova u vezi sa nekim informacijama objavljenim u medijima obaveštava javnost da će primena režima viza početi 1. jula, a ne od 1. januara kako su javili neki mediji", piše u saopštenju. Zvaničnici MIP Kosova izjavili su juče za prištinske medije da je već počela primena režima >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << viza.

Portparol Ministarstva inostranih poslova Kosova Artan Behrami je izjavio da će primena te mere povećati bezbednost na Kosovu. Među zemljma čiji državljani treba da imaju ulazne vize za Kosovo su i Rusija, Kina, Indija. Režim viza međutim neće važiti za državljane pet zemalja EU koje nisu priznale Kosovo (Španija, Grčka, Kipar, Rumunija i Slovačka).

Nastavak na Press...






Povezane vesti

Redžepi smenio dva svoja savetnika

Izvor: B92, 03.Jan.2013

Priština -- Ministar unutrašnjih poslova Kosova Bajram Redžepi je smenio još dvojicu svojih savetnika zbog skandala oko biometrijskih pasoša...On je, zbog te afere, smenio već jednog savetnika i suspendovao dvojicu visokih zvaničnika svog ministarstva...Redžepi je, kako piše dnevnik "Zeri",...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.