S Lovćena žičarom u Kotor

Izvor: Šumadija Press, 08.Jun.2015, 13:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

S Lovćena žičarom u Kotor

Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) uložiće ove godine 100 miliona evra u razvojne projekte u Crnoj Gori, među kojima je i žičara od Lovćena do Kotora.

Polovina tog iznosa planirana je za izgradnju elektrana na vetar na visoravni Krnovo kod Nikšića.

Šef Kancelarije EBRD u Crnoj Gori Đulio Moreno je za podgorički portal Analitika kazao da će ta banka finansisrati izgradnju još nekih manjih hidrocentrala, kao i reonstrukciju aerodroma u Tivtu. >> Pročitaj celu vest na sajtu Šumadija Press <<

EBRD, takođe, najavljuje “veliku investiciju” u trgovinsku kompaniju “Voli”, kako je objašnjeno, radi podsticaja otkupa poljoprivrednih proizvoda u Crnoj Gori.

Moreno je najavio da će uskoro biti raspisan tender za gradnju žičare od Kotora do Lovćena.

Prema rečima Morena, crnogorska ekonomija će ove godine imati rast od 3,5 odsto, što je projekcija i Vlade i Centralne banke Crne Gore.

Moreno je objasnio da EBRD nije banka Evropske unije, nego regionalna banka i posluje kao revolving fond, sa oko 30 milijardi “autorizovanog kapitala”.

Nastavak na Šumadija Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Šumadija Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Šumadija Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.