S.Koreja: Treća nuklearna proba?

Izvor: B92, 09.Apr.2012, 20:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

S.Koreja: Treća nuklearna proba?

Seul -- Severna Koreja, prema skorašnjim satelitskim snimcima, pravi novi podzemni tunel, što deluje kao priprema za treću nuklearnu probu u toj zemlji.

Radovi na mestu na severoistoku Severne Koreje, gde su nuklearne probe izvedene 2006. i 2009. godine, u poslednjoj su fazi, navodi se u izveštaju južnokorejskih obaveštajaca, u koji je imala uvid agencija AP.

"Severna Koreja se tajno priprema za treću nuklearnu probu, što bi bila još jedna ozbiljna provokacija", navodi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << se u izveštaju koji se poziva na američke komercijalne satelitske snimke.

Obaveštajci navode da Severna Koreja, pored dva postojeća podzemna tunela, pravi novi na mestu Pungje-ri, gde su već bile izvedene nuklearne probe i da je potvrđeno da su radovi na iskopavanju u završnim fazama.

Severna Koreja je prošlog meseca saopštila da planira lansiranje satelita za posmatranje pomoću trodelne rakete u okviru proslave 100. godišnjice rođenja osnivača te zemlje Kim Il Sunga. SAD i druge zemlje ocenjuju da je to kamuflaža za isprobavanje tenologije raketa dugog dometa.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Severna Koreja se priprema za 3. nuklearnu probu

Izvor: Kurir, 09.Apr.2012

Radovi na severoistoku Severne Koreje, gde su nuklearne probe izvedene 2006. i 2009. godine, u poslednjoj su fazi, navodi se u izveštaju južnokorejskih obaveštajaca..SEUL - Severna Koreja, prema skorašnjim satelitskim snimcima, pravi novi podzemni tunel, što deluje kao priprema za treću nuklearnu...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.