S. Koreja: Razvili smo još napredniju hidrogensku bombu

Izvor: B92, 03.Sep.2017, 08:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

S. Koreja: Razvili smo još napredniju hidrogensku bombu

Pjongjang -- Severna Koreja je u nedelju saopštila da je razvila još naprednije nuklearno naoružanje koje ima "veliku moć destrukcije".

Kako se navodi, reč je o hidogenskoj bombi koja se može staviti na novu interkontinentalnu balističku raketu

Kako je prenela zvanična severnokorejska agencija KCNA, lider te zemlje Kim Džong Un pregledao je tu hidrogensku bombu, preneo je Rojters.

Snaga te hidrogenske bombe može da iznosi više stotina kilotona i >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << bomba se može detonirati na visokim nadmorskim visinama, sa sopstveno proizvedenim komponentima što omogućava zemlji da izradi koliko god nuklearnog oružja želi, tvrdi KCNA.

KCNA prenosi izjavu Kima koji tvrdi da su "sve komponente hidrogenske bombe 100 odsto domaće proizvodnje".

Severna Koreja nedavno je ispalila balističku raketu srednjeg dometa koja je preletela Japan i pala u Tihi okean.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Severna Koreja razvila hidrogenu bombu koja ima veliku moć destrukcije

Izvor: Vesti-online.com, 03.Sep.2017

Severna Koreja je u nedelju saopštila da je razvila još naprednije nuklearno naoružanje koje ima "veliku moć destrukcije"...Kako se navodi, reč je o hidogenskoj bombi koja se može staviti na novu interkontinentalnu balističku raketu..Kako je prenela zvanična severnokorejska agencija KCNA, lider...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.