S. Koreja: Ispaljena raketa je upozorenje, svečano

Izvor: B92, 26.Jul.2019, 08:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

S. Koreja: Ispaljena raketa je upozorenje, svečano

Pjongjang, Seul -- Severna Koreja izvela je probu "novog tipa vođenog taktičkog naoružanja" kao upozorenje vojsci Južne Koreje, javila je jutros severnokorejska agencija KCNA.

Severnokorejski lider Kim Džong Un "lično je organizovao i vodio" probu ultramodernog sistema naoružanja koja predstavlja svečano upozorenje južnokorejskoj vojsci zbog njenih planova da učestvuje u združenim vojnim vežbama sa SAD, navodi agencija.

Severna Koreja lansirala je juče dva >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << projektila koja su pala u Japansko more. Južnokorejska vojska saopštila je da su rakete ispaljene iz područja oko grada Vonsan i da su preletele 430 kilometara.

"Raketni testovi Severne Koreje nisu bili pretnja po SAD i Južnu Koreju", navodi se u zajedničkom saopštenju zajedničke vojne komande dve zemlje.

Raketa koju je Severna Koreja testirala u četvrtak veruje se da je novi tip oružja, navodi se u saopštenju, a prenosi Rojters.

Ovo je bilo prvo lansiranje balističkih projektila koje je izvela Severna Koreja nakon što su se njen lider Kim Džong Un i američki predsednik Donald Tramp 30. juna dogovorili da nastave pregovore između dve zemlje o denuklearizaciji, navodi Kjodo.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.