Izvor: Vesti-online.com, 10.Dec.2014, 00:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

S. Koreja: Evo ga, zdrav je predsednik!

Severnokorejski mediji objavili su danas fotografije lidera Kim Džong Una na kojima hoda bez štapa na jednom vojnom mitingu. Fotografije su objavljene pošto je Kim nestao iz javnosti, a svetski mediji naveliko pisali o njegovim zdravstvenim problemima.

Kim nije viđen u javnosti skoro šest nedelja, a poslednji put je prikazan kako hoda uz pomoć štapa. Južnokorejska obaveštajna služba objavila je da je bio podvrgnut operativnom zahvatu radi uklanjanja ciste sa članka. >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com <<

Kimovo zdravlje je predmet brojnih nagađanja u poslednjih nekoliko godina, a neki navode da ima giht ili probleme sa kukom. Tim evropskih medicinskih stručnjaka navodno je boravio u Pjongjangu u septembru i oktobru da bi severnokorejskom lideru operisao levu nogu.

Najnoviji snimci objavljeni su danas u listu "Rodonog sinmun" i prikazuju Kima sa vojnim komandantima. Državna agencija KCNA prenela je da je Kim prisustvovao vojnom mitingu u prethodna dva dana i da je pozirao sa učesnicima radi fotografisanja.

Kim je propustio ključni politički sastanak u oktobru - godišnjicu vladajuće stranke, ali Južna Koreja smatra da on i dalje drži vlast.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.