S Bliskog istoka stiže nova bolest, smrtnost 50%

Izvor: Vesti-online.com, 12.Feb.2013, 20:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

S Bliskog istoka stiže nova bolest, smrtnost 50%

Nova respiratorna bolest čiji simptomi nalikuju smrtonosnom SARS-u počela je da se širi svetom. Do sada je zabeleženo 10 slučajeva oboljenja, od kojih je pet pacijenata preminulo.

Bolest se prenosi kašljem i kijanjem

 

U Velikoj Britaniji juče je zabeležen drugi slučaj nove respiratorne bolesti od koje je do sada u svetu oboelo ukupno 10 osoba, od čega ih pet nije preživelo. Troje od petoro umrlih lečeno je u Saudijskoj Arabiji, a dvoje u Jordanu. >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << Radi se o virusu koji se obično širi kašljem ili kijanjem, a novi virus zasad nosi radni naziv Novel Coronavirus 2012.

 

Najnoviji slučaj obolenja zabeležen je u Velikoj Britaniji kod pacijenta koji se nedavno vratio s putovanja po Bliskom istoku i Pakistanu. Pacijent se nalazi na intenzivnoj nezi, a lekari poručuju da je verovatnoća za širenje virusa u Britaniji vrlo mala.

 

Lekari su pozvali sve Britance s teškim respiratornim simptomima, poput otežanog disanja, temperature i kašlja, koji su se nedavno vratili s Arapskog poluostrva da zatraže lekarsku pomoć.

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Sa Bliskog istoka stiže nova bolest, smrtnost 50%

Izvor: Vesti-online.com, 12.Feb.2013

Nova respiratorna bolest čiji simptomi nalikuju smrtonosnom SARS-u počela je da se širi svetom. Do sada je zabeleženo 10 slučajeva oboljenja, od kojih je pet pacijenata preminulo. ..Bolest se prenosi kašljem i kijanjem  ..U Velikoj Britaniji juče je zabeležen drugi slučaj nove respiratorne...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.