Izvor: Radio Slobodna Evropa, 15.Dec.2015, 14:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

S Bajkonura lansiran Sojuz s astronautima za MSS

Ruska svemirska letelica Sojuz s tri astronauta iz SAD, Rusije i Velike Britanije lansirana je danas ka Međunarodnoj svemirskoj stanici (MSS).

Sojuz bi trebalo da stigne do svemirske stanice u 18.23 po srednjoevropskom vremenu, šesti i po sati poslije polijetanja s lansirnog centra u Kazahstanu.

U šestomjesečnu misiju krenuli su Rus Juri Malenčenko, Timoti Kopra iz NASA i Timoti Pik iz Evropske svemirske agencije koji će biti prvi Britanac na MSS.

Na MSS su trenutno Rusi Sergej Volkov i Mihail Kornijenko i Amerikanac Skot Keli. Poslednja dvojica astronauta su od marta na jednogodišnjoj misiji na svemirskoj stanici.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

„Sojuz TM-19M“ sa novom posadom MKS startovao sa Bajkonura

Izvor: Vostok.rs, 15.Dec.2015

15.12.2015. -..Raketa-nosač „Sojuz-FG“ sa brodom „Sojuz TMA-19M“ u kojem se nalazila nova posada Međunarodne kosmičke stanice (MKS), startovala je u sa Bajkonura.....„Sojuz“ je startovao u 14.03 po moskovskom vremenu (12.04 po srednjeevropskom vremenu). Brod je poslao na MKS novu posadu...

Nastavak na Vostok.rs...

Tročlana posada stigla na Međunarodnu kosmičku stanicu

Izvor: Vostok.rs, 16.Dec.2015, 11:03

16.12.2015. -..Tročlana ekipa kosmonauta u raketi „Sojuz“, koja je lansirana sa kosmodroma Bojkonur, uspešno je prispela na Međunarodnu kosmičku stanicu...Ekipu čine Rus Jurij Malenčenko, Amerikanac Timoti Kopra i Britanac Timoti Pik i oni će na stanici provesti šest meseci.....Iz Roskosmosa...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.