Rvački šampioni Nemeš i Fris u poseti Kanjiži

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Jun.2021, 15:05

Rvački šampioni Nemeš i Fris u poseti Kanjiži

Građevinske radove na Vojvođanskoj rvačkoj akademiji u Kanjiži obišli su danas svetski prvak u rvanju Viktor Nemeš, evropski prvak Kristian Fris i upravnik ove sportske ustanove Zoltan Balint.

"Radovi na izgradnji ovog sportskog kompleksa privode se kraju. Počinjemo sa radom prvog septembra", izjavio je Balint.

Viktor Nemeš podelio je utiske o zdanju u kome će trenirati budući šampioni.

"Mislim da će ovaj centar biti odličan za pripremu dece. U >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Mađarskoj godinama postoji ovakva akademija i imaju dobre rezultate. Nadam se da ćemo i mi tako da nastavimo", istakao je Nemeš, reprezentativac Srbije u rvanju.

Nemeš je poručio mladim sportistima da budu strpljivi i da vredno treniraju kako bi osvajali vrhunske rezultate. Sa njim se slaže i šampion Evrope Kristian Fris koji će raditi kao trener u ovoj Akademiji. On će svoje dragoceno sportsko iskustvo prenositi na buduće asove.

"Moraju puno da treniraju i nikad da ne odustaju i doći će sigurno rezultat", naveo je Fris, trener i promoter Vojvođanske rvačke akademije.

"Rvanje je mali sport kada je reč o ulaganjima, ali je i najtrofejniji olimpijski sport u Srbiji. Cilj nam je da se ova deca što pre priključe međunarodnoj sportskoj eliti. Akademija služi za podizanje pojedinca, i ovde ne radimo na ekipi. Rvači koji će doći u Kanjižu ostaju članovi svojih matičnih klubova", kaže upravnik Zoltan Balint.

"Planiramo da krenemo s radom sa tridesetoro dece , 8 do 10 devojaka i 20 momaka koji će stanovati u Akademiji. Iz Kanjiže i okolnih mesta biće još oko 15 dece koji će svakodnevno biti uključeni u rad, ali oni neće stanovati u samoj Akademiji", navodi

Vojvođansku rvačku akademiju mogu da pohađaju rvači uzrasta od 14 do 20 godina. Važno je da imaju ambiciju da postanu veliki takmičari poput Viktora i Kristijana, poručuje Balint.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.