Ružić u subotu na paradi Ponos Srbije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Jun.2019, 12:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ružić u subotu na paradi "Ponos Srbije"

Ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić najavio je danas da će u subotu prisustvovati 5. paradi "Ponos Srbije" i istakao da je Srbija država koja neguje različitost i toleranciju i teži da obezbedi još bolje uslove za ostavarivanje prava svih grupa koje se smatraju manjinskim.

Ružić je u saopštenju naveo da je protekli period obeležen i rešavanjem određenih pitanja od značaja za lični status transrodnih osoba.

"Izmenom propisa uveli smo >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << mogućnost evidentiranja činjenice promene pola u matičnu knjige rođenih, čime smo stvorili i pravni okvir da se rodna raznolikost prihvati i prizna, kao što je to slučaj u modernom evropskom društvu", rekao je Ružić.

Prema njegovim rečima, svi bi trebalo da budemo ponosni na učinjeno, ali i svesni da je još toga što treba uraditi na ovom polju.

Ministar je ocenio kao vrlo plemenito što LGBT populacija organizovanjem 5. parade "Ponos Srbije" ukazuje i na probleme drugih manjinskih zajednica.

"Pozdravljam solidarnost i podršku koju LGBT populacija ovim činom pokazuje. To samo potvrđuje činjenicu da je Srbija svakim danom sve bolje, svesnije i tolerantnije društvo", naveo je Ružić u saopštenju.

Peta parada "Ponos Srbije" biće održana u subotu, 29. juna, pod sloganom "Borba još uvek traje - pridruži se!", u čast 50 godina od Stounvolske pobune u Njujorku, koja važi za početak masovnog svetskog pokreta za prava LGBT osoba.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Ružić u subotu na petoj paradi „Ponos Srbije“

Izvor: Danas, 27.Jun.2019

Ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić izjavio je povodom Pete parade „Ponos Srbije“ da je Srbija država koja neguje različitost i toleranciju i teži da obezbedi još bolje uslove za ostavrivanje prava svih grupa koje se smatraju manjinskim. Članak Ružić u subotu na petoj...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.