Ružić otkrio: Bilo pokušaja zloupotreba testa iz srpskog

Izvor: B92, 24.Jun.2021, 09:56

Ružić otkrio: Bilo pokušaja zloupotreba testa iz srpskog

Beograd -- Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić izjavio da je bilo pokušaja zloupotrebe testa iz maternjeg jezika.

Prema njegovim rečima, to je sasečeno u korenu. "Neće biti tolerisana bilo kakva zloupotreba", rekao je jutros Ružić na TV Pink.

Naveo je da je jučerašnjem testu iz srpskog jezika pristupilo 98,55 odsto učenika od ukupno 68.282.

Ministar je rekao da je zamisao bila da ovogodišnji testovi budu pojednostavljeni, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << zbog prethodne izazovne godine usled epidemije kovida 19, te da mu je drago što su i učenici za test iz srpskog rekli da je lakši.

"Deca su ocenila da je test iz srpskog bio lakši i to nam je od početka bila namera, da struktura testa korespondira sa obrazovnim sadržajima koji su se sagledavali u školskoj godini koja je bila u vanrednim okolnostima", poručio je Ružić.

Svršeni osmaci danas polažu test iz matematike, a sutra kombinovani test.

Preliminarni rezultati završnog ispita za osmake znaće se 27. juna, a konačni će biti objavljeni 2. jula.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.