Ružić najavio izmene Zakona o inspekcijskom nadzoru

Izvor: NoviMagazin.rs, 18.Sep.2018, 16:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ružić najavio izmene Zakona o inspekcijskom nadzoru

Ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić najavio je danas da će uskoro početi javna rasprava o izmenama Zakona o inspekcijskom nadzoru.

On je novinarima posle sednice Koordinacione komisije za inspekcijski nadzor rekao da se Zakon o inspekcijskom nadzoru primenjuje već 2,5 godine i da je neke delove tog zakona potrebno unaprediti.

"Reprezentativna udruženja, 41 inspekcija i predstavnici privrede bili su zajedno sa nama uključeni u predlaganje >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << novih propisa, odnosno izmena i dopuna zakona o inspekcijskom nadzoru", rekao je Ružić.

Ružić je najavio i da će uskoro biti pokrenuta javna raspava i da očekuje dobre predloge, u cilju unapređenja rada inspekcije.

Prema rečima Ružića, pripremljen je i Akcioni plan za zapošljavanje mladih inspektora.

Istakao je i da je digitalizacija od velikog značaja i najavio da je plan da od maja naredne godine sve inspekcije budu povezane u platformu e-inspektor.

Ružić je i sa direktorkom Evropske banke za obnovu i razvoj za Zapadni Balkan Žužanom Hargitaj i izvršnom direktorkom Nacionalne alijanse za lokalni ekonomski razvoj Violetom Jovanović potpisao Ugovor o nastavku projekta "Podrška reformi inspekcije kroz uspostavu Jedinice za podršku rada Koordinacionoj komisiji".

Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave i NALED već nekoliko godina sarađuju na reformi sistema inspekcijskog nadzora, dok EBRD od juna 2017. godine pruža finansijsku podršku za rad Jedinice za podršku rada Koordinacionoj komisiji za inspekcijski nadzor.

Hargitaj je istakla da EBRD podržava reformu inspekcija u Srbiji, jer je ona važna za privredu i kompanije, ali i za građane.

Dodala je da je ovo važna oblast i da će ugovor omogućiti nastavak uspešne saradnje tokom naredne dve godine.

Potpredsednik Upravnog odbora NALED-a Goran Kovačević rekao je da je Zakon o inspekcijskom nadzoru napravio dobar pomak i dodao da je važno unaprediti položaj inspektora, da budu adekvatno plaćeni i tehnički opremljeni.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Sprema se plan za zapošljavanje mladih inspektora

Izvor: B92, 18.Sep.2018

Ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić najavio je da će uskoro početi javna rasprava o izmenama Zakona o inspekcijskom nadzoru...On je novinarima posle sedniceKoordinacione komisije za inspekcijski nadzor rekao da se Zakon o inspekcijskom nadzoru primenjuje već 2,5 godine i da...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.