Ružić: Završni ispit biće lakši od probnog

Izvor: Beta, 14.Jun.2021, 09:01

Ružić: Završni ispit biće lakši od probnog

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić izjavio je danas da će završni ispiti biti lakši od probnih završnih ispita i da će veliki broj zadataka biti na zaokruživanje."Svakako će biti mnogo lakše nego što je to bilo u regularnim okolnostima. Djaci su imali dovoljno vremena, nema razloga za tremu i nervozu", rekao je on za RTS.Govoreći o bezbednosti testova, Ružić je rekao da su oni "zapakovani i spremni" i da ih čuva policija, a da će biti pregledani na sedam punktova u Srbiji."Odgovornost nose direktori i nastavnci koji budu zaduženi za kontrolu testa. U svakoj učionici biće 12 učenika sa po dva kontrolora", kazao je on.Svako ko pokuša da zloupotrebi testove, dodao je ministar, biće procesuiran i najdrastičnije kažnjen.Upitan o proslavi matura, Ružić je kazao da će Krizni štab na današnjoj sednici odlučiti da li će ih biti."Nadamo se da će Krizni štab omogućiti proslavu matura, ali zdravlje je na prvom mestu", rekao je on.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ružić: Završni ispit za osmake biće lakši od probnog

Izvor: Radio 021, 14.Jun.2021

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić izjavio je da će završni ispiti biti lakši od probnih završnih ispita i da će veliki broj zadataka biti na zaokruživanje.

Nastavak na Radio 021...

TESTOVI SU SPREMNI Ružić o polaganju male mature: Drakonske kazne za one koji pokušaju ZLOUPOTREBE

Izvor: Blic, 14.Jun.2021

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić izjavio je danas da je sve spremno za malu maturu, da su testovi odštampani, a stepen bezbednosti na zavidnom niovu.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.