Ružić: Rezultati reforme vidljivi

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Feb.2019, 16:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ružić: Rezultati reforme vidljivi

Zakon o E -upravi je jasan- obavezuje da elektronskim putem sa svima razmenjuje podatke, a cilj je bio da se svi servisi objedine i da postoji univerzalni šalter, izjavio je danas ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić.

On je gostujući na Tv "Hepi" rekao da su rešeni veliki birokratski problemi i kao primer naveo da su matične knjige sada prevedene u elektronski oblik u sa saradnjom MUP-om.

"Digitalizacija je važan proces. Da nismo tehnološki >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << napredovali kao svet, morali bismo da tražimo stare knjige, a sad za dva minuta izvadite Izvod iz matične knjige rođenih... Ono što radimo, pristup je u praksi, želimo da sve servise objedinimo na jednom mestu, da postoji jedan univerzalni šalter", rekao je Ružić.

On je ukazao da je načinjeno dosta pozitivnih stvari i da su rezultati reforme vidljivi.

Govoreći o radu inspekcije, on je rekao da je cilj da se i ta oblast unapredi.

Kao primer naveo da je uvedena elektronska platforma Inspektor na kojoj se nalaze informacije o radu četiri vrste inspekcije, dok će ostalih 34 biti na toj platformi do kraja godine.

"Znaćemo tada koliko je ko pravio prekršaje...Potrudili smo se da oni prevencijom i savetodavnom ulogom imaju mogućnost da upute inspekcijske kadrove na zadatak, a ne samo da imamo rigidne kazne", rekao je Ružić.

On je naveo i da je nulta tolerancija prema korupciji ideal kome Vlada Srbije teži , odnosno da se ona svede na minimum.

"Svesni smo da korupcije ima, ali mora da postoji mehanizam za suzbijanje", zaključio je ministar Ružić.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.