Ružić: Obrazovanje nije eksperiment

Izvor: B92, 05.Jun.2021, 15:34

Ružić: Obrazovanje nije eksperiment

Ministar prosvete Branko Ružić poručio je danas da obrazovanje nije nikakav eksperiment kojim se možemo igrati, već je ono temelj naše budućnosti.

On je dodao da je to najveća investicija u decu Srbije.

Ružić je, otvarajući konferenciju „Za bolje obrazovanje - Preuzmi inicijativu", u Naučno-tehnološkom parku u Nišu, rekao da su uspešno prevazilaženi svi problemi i izazovi u prosveti poslednjih godinu dana i da nijedan dan u obrazovanju nije propušten.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
On je svakom učesniku u prosveti zahvalio na postignutim rezultatima, pošto, kako je objasnio, obrazovni proces ne samo da nije stao zbog pandemije koronavirusa, već su u njega uvođene i različite novine.

Ministar je govorio o programu medijskog opismenjavanja učenika i saopštio da je sa Erste bankom potpisan memorandum kako bi se kroz period od četiri godine osnovcima podizalo znanje o finansijskoj pismenosti, za bolje razumevanje njihovih potreba u životu, kao i razvijanje preudizimljivosti i orjentacije ka preduzetništvu u učenju.

Ružić je rekao i da jača zdravstveno i seksulano obrazovanje kod dece i da se podiže tolerancija i razumevanje, a naglasio je i da se pruža veća podrška nastavnicima učenicima i roditeljima, što su samo neke od aktivnosti koje pokazuju volju njegovog ministarstva da bude što bolje.

On je, poželevši srećan rad svim učesnicima konferencije koja je namenjena edukatorima, nastavnicima i aktivistima koji se bave obrazovanjem, izrazio nadu da će ona iznedriti još puno primera koji će moći da se inkorporiraju u obrazovni sistem.

Skup u organizaciji udruženja "Nauči me" iz Niša okupio je danas 100 edukatora iz Srbije, a podršku organizaciji pružili su udruženje "Propulsion" i Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID) u okviru programa "Nova pismenost", Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Naučno-tehnološkik park i Obrazovni kreativni centar iz Bora.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.