Ružić: Napredak na Šangajskoj listi veliko priznanje za Univerzitet u Beogradu

Izvor: Beta, 15.Avg.2022, 18:14

Ružić: Napredak na Šangajskoj listi veliko priznanje za Univerzitet u Beogradu

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić izjavio je danas da je napredak Univerziteta u Beogradu koji je na Šangajskoj listi zauzeo izmedju 401. i 500. mesta, veliko priznanje i potvrda kvaliteta i rezultata u visokom obrazovanju i nauci."Jedan od njih je svakako i zalaganje naših naučnika koji su kvalitetom svojih radova doprineli da se naša pozicija na ovoj prestižnoj listi popravi u odnosu na prošlu godinu, ali i reformi koje smo sproveli u oblasti nauke i većeg ulaganja u razvoj naučne infrastrukture", naveo je Ružić u saopštenju.Ružić je dodao da veruje da će u narednim godinama univerziteti u Beogradu i Novom Sadu popraviti svoj rang, kao i da će ostali univerziteti iz Srbije uskoro naći svoje mesto na toj listi.Na Šangajskoj listi, koja obuhvata 1.000 najboljih univerziteta u svetu, Univerzitet u Beogradu 2016. godine nalazio se izmedju 201. i 300. mesta, a 2021. godine izmedju 501. i 600. pozicije.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Ružić: Napredak na Šangajskoj listi veliko priznanje za Univerzitet u Beogradu

Izvor: NoviMagazin.rs, 15.Avg.2022

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić izjavio je danas da je napredak Univerziteta u Beogradu koji je na Šangajskoj listi zauzeo izmedju 401. i 500. mesta, veliko priznanje i potvrda kvaliteta i rezultata u visokom obrazovanju i nauci.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.