Ružić:Milion evra za jedinstvena upravna mesta u Srbiji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Maj.2020, 15:24

Ružić:Milion evra za jedinstvena upravna mesta u Srbiji

U poslednje tri godine uloženo je milion evra za izgradnju jedinstvenih upravnih mesta u 24 grada u Srbiji na kojima će građani moći da obave sve upravne poslove na jednom mestu, izjavio je danas ministar za državnu upravu i lokalnu samoupravu Branko Ružić prilikom obilaska radova na upravnom mestu u Užicu.

"Nama je cilj da svaka gradska i opštinska lokalna samouprava ima jedinstveno upravno mesto, kako bi građani mogli na brži i transparentniji način, bez obilaska više >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << institucija, što se uklapa sa Zakonom o elektronskoj upravi , kojim je predviđena imperativna norma da se svi podaci moraju razmenjivati elektronskim putem", rekao je Ružić.

"Uprava je ta koja mora biti servis građana, a ne da građani budu servis uprave. Promenili smo tu percepciju i mislim da građani Srbije to prepoznaju", istakao je Ružić.

Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave izgradnju jedinstvenog upravnog mesta u Užicu finansira sa osam miliona dinara, a ostalih 212.000 opredeljeno je iz gradske kase.

Radovi će biti završeni do polovine jula.

Gradonačelnik Užica Tihomir Petković podsetio je da ovo Ministarstvo sufinansira još dva projekta u Užicu.

Uređenje platoa ispred Narodnog muzeja sa tri od ukupno devet miliona dinara, koje je ministar Ružić takođe danas obišao i koji bi trebalo da budu završeni za 20-tak dana.

Petković je istakao da je Užice osvojilo nagradu Ministarstva kao najuspešnija lokalna samouprava u oblasti javnosti u radu i dobilo nagradu od 2,6 miliona dinara, koja je sada smanjena na 1,3 miliona zbog smanjenja svih fondova Ministarstva zbog pandemije.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.