Ružić: Građani da uzmu stvari u svoje ruke

Izvor: RTS, 07.Dec.2013, 12:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ružić: Građani da uzmu stvari u svoje ruke

Građani imaju demokratsko pravo da uzmu stvari u svoje ruke i odrede koji su to prioriteti najvažniji za njihovu opštinu, rekao predsednik Izvršnog odbora SPS-a Branko Ružić.

Predsednik Izvršnog odbora SPS Branko Ružić je, u okviru izborne kampanje za lokalne izbore na Voždovcu, posetio pijacu na Dušanovcu, i tom prilikom poručio da građani imaju demokratsko pravo da uzmu stvari u svoje ruke i odrede koji su to prioriteti najvažniji za njihovu opštinu.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
Ružić je rekao i da očekuje da "veliki skok" koalicije SPS-PUPS-JS na izborima na Voždovcu, i to ne samo u rejtingu, nego upravo u glasovima i u legitimitetu koji će Voždovčani poveriti toj koaliciji da opredeljuje njihovu sudbinu u narednom mandatnom periodu.

Koalicija SPS-PUPS-JS, rekao je Ružić, takođe, želi da ukaže na činjenicu da na lokalnim izborima na Voždovcu nema visoke politike.

"Ja, kao Voždovčanin, moram da kažem da je za građane najvažnije da uzmu stvar u svoje ruke, da imaju to demokratsko pravo, bilo da se radi o aktivnom ili pasivnom biračkom pravu da opredeljuju svoju sudbinu i određuju projekte i prioritete koji su važni za njihovu opštinu", rekao je Ružić.

On je dodao da je koalicija SPS-PUPS-JS, predvođena liderom socijalista Ivicom Dačićem, uvek imala kadrovski potencijal koji je radio i bio u funkciji lokalnih samouprava, opština, gradova i čitave Republike.

Obilasku Dušanovačke pijace i razgovoru sa građanima prisustvovali su i član Privremenog organa Beograda iz redova SPS Nikola Nikodijević i kandidati SPS za odbornike u Skupštini opštine Voždovac.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.