Rusku odbranu je nemoguće probiti: Poređali više od 2.000 vagona FOTO

Izvor: B92, 12.Feb.2024, 20:26

Rusku odbranu je nemoguće probiti: Poređali više od 2.000 vagona FOTO

Rusi su izgradili impozantnu odbrambenu barijeru dugu 30 kilometara koja je izgrađena od preko dve hiljade vagona.

Ovu informaciju objavila je analitička grupa DeepState.

Ovo neprekinuto utvrđenje prati železnički kolosek, koji potiče od stanice u Olenivki i proteže se do Volnovahe, koristeći oko 2.100 različitih tipova vagona.

Veruje se da je izgradnja ove kolosalne odbrambene strukture počela u julu 2023. Intrigantno, spekuliše se da je vozni >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << park koji se koristi za ovaj ogroman projekat nabavljan sa teritorija koje su trenutno pod privremenom okupacijom.

Ova vrsta utvrđenja efikasno formira čvrst zid, postavljajući ogromne prepreke za sve trupe koje su dovoljno smele da napreduju. Posebno je otporan zbog toga što su neki delovi pruge postavljeni na visokom nasipu, dizajnom koji obezbeđuje efikasnu distribuciju opterećenja na tlu.

Rešavanje ovog izazova zahteva opsežne inženjerske napore kao što je razdvajanje vagona, njihovo pomeranje sa šina ili njihovo prebacivanje na drugu lokaciju.

Međutim, ovi inženjerski poduhvati bi verovatno izazvati reaktivnu taktiku ruske artiljerije.

"Ovaj složeni inženjerski podvig je teško proceniti u smislu efikasnosti. Ali namera je nepogrešiva – predstavlja veliku prepreku napredovanju odbrambenih snaga. Skoro se udvostručuje kao zasebna linija odbrane zbog herkulskog zadatka oštećenja, prenosa ili detonacije masivnog metalnog entiteta od 30 kilometara. Oprema za navigaciju preko takve barijere bez čišćenja prolaza je jednostavno neizvodljiva", objašnjavaju analitičari iz "DeepState-a"

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.