Ruskim biznismenima prećeno na ulici i u kafiću zbog zakupa budvanskih plaža

Izvor: Blic, 20.Maj.2013, 14:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ruskim biznismenima prećeno na ulici i u kafiću zbog zakupa budvanskih plaža

Vlasnici hotela “Avala” podneli su krivične prijave protiv nekoliko Budvana, jer trpe pritiske zbog toga što su konkurisali za zakup Ričardove glave i Mogrena.

Ruski biznismeni Mihail Peskov i Viktor Golikov, koji su novi vlasnici budvanskog hotela „Avala“, podneli su krivičnu prijavu protiv više meštana Budve, u kojoj piše da mesecima trpe pretnje i pritiske zbog toga što su dostavili ponude za zakup dve mogrenske i plažu Ričarodova glava, koje se nalaze pored >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << tog elitnog hotela, pišu "Vijesti".

Vlasnici su, ispred kompanije „Bepller & Jakobson“, podneli ponude za sve tri najatraktivnije budvanske plaže, ali su prilikom otvaranja ponuda dobili zakup samo za Ričardovu glavu.

Za Mogren I i Mogren II pobedili su drugi ponuđači, koji su u prijavi naveli mnogo veći novčani iznos.

Kako je potvrđeno u budvanskoj polciji, Rusi su u četvrtak su podneli krivičnu prijavu, tvrdeći da su nekoliko dana uoči tendera u JP Morsko dobro, navodno, više puta presretani u gradu...

- Peskov i Golikov naveli su da im je žestoko prećeno, da su ucenjivani kako bi odustali od namere za zakup Mogrena i Ričarodove glave - rekao je sagovornik podgoričkih “Vijesti” iz policije.

Prema navodima Rusa, nekoliko Budvana im je pretilo u popularnom lokalu u poslovno stambenom centru „TQ plaza“ ali i na ulici, gde im je “jasno stavljeno do znanja da se povuku sa tendera”.

Nakon prijave Rusa, slučaj su preuzeli inspektori kriminalističke policije, a o svemu je upoznata i ruska ambasada u Podgorici, od koje su vlasnici “Avale”, takođe tražili zaštitu.

Ruski biznismeni su od policije, takođe, tražili i da ispita rad javnog preduzeća JP Morsko dobro, odnosno službenika, koji su bili u kontaktu sa zatvorenim ponudama, koje su dostavljanje na javnom pozivu za ustupanje delova morskog dobra.

Oni sumnjaju da je neko bio u dosluhu sa njihovim konkuretnima i da je, navodno, otvarao ponude, i Budvanima, koji su dobili zakup Mogrena I i II, savetovao koliku svotu za zakup da ponude.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.