Ruska špijunka spremna da pregovara, možda i da prizna?

Izvor: B92, 17.Nov.2018, 01:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Ruska špijunka" spremna da pregovara, možda i da prizna?

Aktivistkinja za pravo na posedovanje i nošenje oružja Marija Butina, koju su američke vlasti optužile da je ruski agent, pregovara o "mogućem rešenju" slučaja.

To su saopštili savezni tužilac i njeni advokati.

Oni su to naveli u zajedničkom podnesku sudu u Vašingtonu, što je prvi dokaz da je tridesetogodišnja aktivistkinja ili spremna da prizna krivicu ili na neko drugo rešenje koje bi joj ublažilo eventualnu kaznu.

Do sada su njeni advokati >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << odlučno odbacivali optužbe kao "prenaduvane", tvrdili da ona nije ruski agent i tražili da se slučaj odbaci.

Marija Butina je uhapšena letos i kasnije optužena za zaveru i da je neregistrovani strani agent.

Tužioci tvrde da je ona tokom predsedničke kampanje 2016. i posle izbora Donalda Trampa za predsednika kao pokriće za svoje aktivnosti koristila status studentkinje da bi se infiltrirala u Nacionalnu asocijaciju za pravo na oružje (National Rifle Association) i u druge političke organizacije povezane s Republikanskom partijom.

Navodi se da je ona prikuplčjene informacije prenosila jednom ruskom zvaničniku kome su ove godine američke vlasti uvele sankcije, kao i da je nastojala da uspostavi veze između američkih političara i Kremlja.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.