Ruski ribolovački brod prišao blizu strogo čuvane zone S. Koreje, hitno pozvane diplomate

Izvor: B92, 24.Jul.2019, 07:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ruski ribolovački brod prišao blizu "strogo čuvane zone" S. Koreje, hitno pozvane diplomate

Severonkorejska pogranična služba zadržala ruski ribolovački brod "Sjanhalinj 8", u vlasništvu "Severo-istočne ribolovačke kompanije".

Kako se precizira, pogranična služba je intervensiala na udaljenosti od oko 55 nautičkih milja od teritorije Severne Koreje, gde je zaustavila ruski brod, isključila sve uređaje za komunikaciju i preusmerila brod u luku Vonsan, preneo je Sputnjik.

Direktor ove ruske ribolovačke kompanije Sergej Sedler je za medije rekao da >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je odmah kontaktirao ruske diplomate u Severnoj Koreji koji su u međuvremenu, navodno, uspeli da stupe u kontakt sa posadom broda.

Kako su mu potom diplomate prepričale, severnokorejska pogranična služba je zadržala ruski brod jer je ruski brod navodno nezakonito prošao kroz "strogo čuvanu zonu", iako je on išao standardnom rutom.

Sedlar je naveo i da je na brodu bilo ukupno 17 članova posade, među kojima je bilo i građana Južne Koreje, te da su graničari kapetana i njegovog pomoćnika, kao i dvojicu Južnokorejaca prebacili u specijalni hotel, dok je ostatak ljudi i dalje pod stražom u kabinama broda.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ruski brod prišao blizu "strogo čuvane zone" Sjeverne Koreje, hitno pozvane diplomate

Izvor: Nezavisne Novine, 24.Jul.2019

Sjeveronkorejska pogranična služba zadržala ruski ribolovački brod "Sjanhalinj 8", u vlasništvu "Severo-istočne ribolovačke kompanije".

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.