Ruski posmatrački avioni nad Amerikom

Izvor: Vesti-online.com, 23.Nov.2012, 13:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ruski posmatrački avioni nad Amerikom

Ruski posmatrački vojni avion "Tu-154M" nadletaće teritoriju SAD u okviru sporazuma "Otvoreno nebo", saopšeno je iz Informativne službe ruskog Ministarstva odbrane.

Ruski Tupoljev Tu-154M nadletaće Ameriku od 25. novembra do 3. decembra  

"Letovi će biti obavljeni od 25. novembra do 3. decembra", istaknuto je u saopštenju.

Ruski avion poleteće sa aerodroma Travis u Kaliforniji i obaviće let od 4.250 kilometara. Reč je o 36. posmatračkom >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << letu koji su ove godine ruski inspektori obavili na teritoriji država članica sporazuma.

Cilj ovih posmatračkih letova jeste povećanje transparentnosti i poverenja država potpisnica sporazuma u oblasti vojnih aktivnosti i kontrole naoružanja.

Sporazum "Otvoreno nebo" potpisan je 24. marta 1992. godine u Helsinkiju i primjenjuje se od 1. januara 2002. godine. Ovaj sporazum potpisale su 34 države Evrope i SAD, članice OEBS-a. Rusija je pristupila sporazumu 26. maja 2001. godine.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.