Ruski parlamentarac: Krim ostaje deo Rusije

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Avg.2018, 10:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ruski parlamentarac: Krim ostaje deo Rusije

Diplomate sa zapada često u poseti poluostrvu

Krim se u zapadnim zemljama sve više doživljava kao teritorija Ruske Federacije, a proces priznavanja poluostrva se ubrzao.

Pročitajte i:

To je izjavio predsednik Komiteta za međunacionalne odnose krimskog Parlamenta Jurij Hempel.

- Ovo pokazuje da svet vidi Krim kao neodvojivi deo Rusije. Za promenu mišljenja Evropljana prema ruskom Krimu zaslužne su, između ostalog, i diplomate koje aktivno >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << govore istinu o procesima koji se dešavaju na poluostrvu. Svet će pre ili kasnije svejedno prepoznati Krim kao teritoriju Rusije - rekao je Hempel.

Prema njegovim rečima, Krim sve više privlači strane delegacije. Iako su prve delegacije dolazile kako bi videle šta se dešava u regionu, sada stranci daju realne ponude za saradnju i investicije.

- Sankcije na stranu, de jure nepriznavanje Krima postoji, ali zapravo, kako bi rekao Ostap Bender iz romana Ilfa i Petrova: "Led se pokrenuo, gospodo porotnici". Nema povratka - dodao je Hempel.

Ranije je nemačka televizija „3Sat“ prikazala kartu na kojoj je Krim prikazan kao deo teritorije Rusije. Infografika je prikazana u dokumentarnom filmu „Svuda Sibir“. Poluostrvo je na filmu obeleženo istom bojom kao i ostatak zemlje. Televizija „3Sat“ emituje program u Nemačkoj, Austriji i Švajcarskoj.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.