Ruski kosmonaut poslao srpskoj deci pozdrav iz svemira (VIDEO)

Izvor: NoviMagazin.rs, 13.Sep.2017, 00:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ruski kosmonaut poslao srpskoj deci pozdrav iz svemira (VIDEO)

Na otvaranju Nedlje ruskog filma u Srbiji "Bajke detinjstva" producent Filip Kudrijašov je priredio veliko iznenađenje svoj prisutnoj deci. Pustio im je snimak svog prijatelja kosmonata Sergeja Rjazanskog, koji se trenutno nalazi na Međunarodnoj svemirskoj stanici koji je prisutoj deci iz Srbije poslao pozdrav iz Svemira.

Na Nedelji ruskog filma projekcije su namenjene najmlađima i biće održane na ukupno deset lokacija u gradu. Pored Kulturnog centra Beograd, Kulturnog centra >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << "Vlado Divljan", Jugoslovenske kinoteke, Doma omladine Beograd i Omladinskog pozorišta DADOV, projekcije su organizovane i u prigradskim Centrima za kulturu Obrenovac, Lazarevac, Rakovica, Sopot i Mladenovac. Organizivano je preko 100 projekcija, na svakoj od pomenutih lokacija projekcije su zakazane u tri termina tokom dana.

"Ono što je najvažnije jeste da su sve projekcije besplatne. Kako je podršku ovom projektu dalo i Ministarstvo prosvete,nauke i tehnološkog razvoja očekujemo i veliki broj učenika iz osnovnih škola, koji će dolaziti u organizovanim posetama, sa opština na kojima su organizovane projekcije. Izvršnu produkciju ovog događaja potpisuje Omladinsko pozorište DADOV", navodi se u saopštenju.

Kompletan program festivala može da se pogleda na fejsbuk stranici www.facebook.com/bajkedetinstva, i na zvaničnom sajtu grada Beograda.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.