Ruski i kineski avioni u zoni odbrane Južne Koreje

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Maj.2022, 14:29

Ruski i kineski avioni u zoni odbrane Južne Koreje

Vojska Južne Koreje podigla je danas borbene avione nakon što su najmanje četiri kineska i četiri ruska vojna aviona ušla u njenu zonu protivvazdušne odbrane, saopštio je Generalštab Vojske Južne Koreje.

Ruski i kineski avioni tokom dana su nekoliko puta ulazili i napuštali identifikacionu zonu protivvazdušne odbrane Južne Koreje u Japanskom moru, naveo je Generalštab.

Letilice nisu povredile vazdušni prostor Južne Koreje, prenosi Rojters.

Za >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << razliku od vazdušnog prostora, zona protivvazdušne odbrane je obično oblast u kojoj drzave mogu jednostrano da zahtevaju da strani avioni preduzmu posebne korake kako bi se identifikovali, bez međunarodnih zakona koji regulišu tu zonu.

Današnji upad u tu zonu bio je prvi otkako je novi južnokorejski predsednik Jun Suk-jeol stupio na dužnost 10. maja.

Tokom posete predsednika SAD Džoa Bajdena prethodnog vikenda, dvojica predsednika su obećala podršku merama koje se smatraju suprotstavljanjem uticaju Kine u regionu i kritikovali rat Rusije u Ukrajini.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.