Ruski Vrhovni sud odbacio zahtev za priznavanje kandidature Nadeždina

Izvor: B92, 15.Feb.2024, 18:34

Ruski Vrhovni sud odbacio zahtev za priznavanje kandidature Nadeždina

Ruski Vrhovni sud odbacio je danas zahtev za priznavanje kandidature za predsedničke izbore lidera ruske stranke Građanske platforme Borisa Nadeždina.

Njegovu kandidaturu prethodno je odbila Centralna izborna komisija uz obrazloženje da nije sakupio dovoljan broj potpisa.

CIK je odbacio više od 4.500 potpisa koje je Nadeždin prijavio, ali nije navela razloge odbacivanja, a Nadeždin tvrdi da odbacivanje svakog pojedinačnog potpisa mora biti obrazloženo, prenosi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Rija.

Ranije danas, Vrhovni sud je odbio Nadeždinovu prvu tužbu, u kojoj je političar osporio uslove CIK-a za prikupljanje potpisa za registraciju predsedničkih kandidata.

Komisija je prošle nedelje odbila da registruje Nadeždina kao kandidata na predsednikčkim izborima u Rusiji, nakon što se ispostavilo da je udeo nevažećih potpisa podrške njegovoj kandidaturi veći od dozvoljenog.

Komisija je proglasila četvoricu kandidata za izbore – Leonida Sluckog, Nikolaja Haritonova, Vladislava Davankova i Vladimira Putina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.