Ruska vojna oprema stiže u UKR

Izvor: B92, 16.Avg.2014, 15:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Ruska vojna oprema stiže u UKR"

Samoproglašeni premijer oblasti Donjecka Aleksander Zaharčenko izjavio je da je iz Rusije krenuo konvoj sa vojnom opremom za taj region.

Zaharčenko je rekao da se ukrajinskoj granici približava 150 vojnih vozila i 1.200 ljudi, iako je prethodno Rusija je demantovala tvrdnje Ukrajine i zapadnih novinara da vojna pomoć za proruske snage prelazi preko granice.

U međuvremenu, konvoj sa humanitarnom pomoći iz Rusije stoji na ruskoj strani granice i čeka da bude pušten >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u Ukrajinu.

"Želeo bih da vam saopštim dobre vesti. U ovom trenutku prema koridoru (prekogranična veza sa Rusijom koju su uspostavile proruske snage) kreće se 150 komada vojne opreme, od kojih su 30 tenkovi, a ostalo su pešadijska borbena vozila i oklopni transporteri", rekao je Zaharčenko.

On je dodao da vojna vozila prati 1.200 vojnika koji su četiri meseca obučavani u Rusiji.

Dan pre toga Ukrajina je objavila da je delimično uništila kolonu oklopnih vozila koja je u četvrtak tokom noći prešla u tu zemlju iz Rusije.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.