Izvor: B92, 03.Feb.2008, 11:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ruska poljoprivreda i STO

Moskva -- Nastojanje Rusije da uđe u STO neće ukinuti podršku države poljoprivredi, rekao kandidat za predsednika Rusije Dmitri Medvedev.

Poljoprivreda i Svetska trgovinska organizacija (STO) predstavljaju glavne tačke spora ruskih liberala i konzervativaca. Liberali smatraju da bi pridržavanje čvrstih pravila STO povećalo efikasnost i kompetitivnost ruske poljoprivrede, dok konzervativci tvrde da bi to uništilo poljoprivrednu proizvodnju.

Medvedev je tokom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << posete Volgogradu rekao da se radi na usklađivanju sa STO, ali da će vlada ponuditi adekvatnu državnu podršku razvoju poljoprivrednog sektora.

Medvedevljeva poseta Volgogoradu poklapa se sa zvaničnim početkom predizborne kampanje za predsedničke izbore, ali i sa 65. godišnjicom bitke kod Staljingrada (sadašnjeg Volgograda) koja se smatra prekretnicom u Drugom svetskom ratu.

Medvedev se juče susreo i s ratnim veteranima i obećao podršku države, najavivši da će se penzije povećati, kao i da će država nastaviti da obezbeđuje medicinsku negu.

Inače, juče su i drugi kandidati za predsednika - lider komunista Genadij Zjuganov, ultranacionalista Vladimir Žirinovski i nezavisni kandidat Andrei Bogdanov - počeli kampanju u medijima.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.