Ruska operska diva dala milion rubalja prorusima

Izvor: Vesti-online.com, 10.Dec.2014, 00:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ruska operska diva dala milion rubalja prorusima

Ruski sopran svetskog glasa Ana Netrebko u ponedjeljak je izazvala pažnju kada je na svečanosti u Sankt Peterburgu pozorištu u proruskoj ukrajinskoj regiji Donjecku javno donirala milion rubalja i potom pozirala ispred proruske zastave.

Ček na milion rubalja predala je proruskom vođi Olegu Carevu na svečanosti u nedjelju u Sankt Peterburgu, koju je prenosila televizija.

"Želim učiniti nešto kako bih podržala umetnost onde gde je to danas izrazito potrebno", >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << rekla je Netrebko.

Objasnila je da je novac namenjen umetnicima Opere u Donjecku kojima je Ukrajina ukinula finansijsku pomoć.

Njeno poziranje ispred proruske zastave razljutilo je ukrajinske medije.

"Opersla diva nije spomenula da su patnje gmuzičara Donjecka posledica aktivnosti samoproglašene 'Republike Donjeck'", napisao je ukrajinski portal Obozrevatel.com.

Ruski list Moskovski Komsomolec podrugljivo je na svojim internet stranicama napisao da bi jednu od najvećih operskih diva današnjice uskoro mogle stići sankcije Zapada.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.