Ruska migraciona služba još razmatra zahtev Snoudena

Izvor: Blic, 31.Jul.2013, 19:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ruska migraciona služba još razmatra zahtev Snoudena

Ruska Federalna migraciona služba (FMS) još nije odgovorila na zahtev odbeglog američkog obaveštajca Edvarda Snoudena za privremeni azil u Rusiji, izjavio je danas direktor FMS Konstantin Romodanovski.

On je zatražio da se ne poklanja preterana pažnja toj situaciji sa Snoudenom.

"Njegov slučaj nije ekskluzivan, imamo više od 1.000 sličnih slučajeva", rekao je Romodanovski.

On je, takođe, zatražio da se FMS ne požuruje, s obzirom da ta služba po >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << zakonu ima tri meseca za razmatranje zahteva Snoudena za privremeni azil u Rusiji, koji je on podneo 16. jula.

Pravosuđe SAD optužilo je Snoudena za odavanje tajnih podataka.

On se od 23. juna nalazi u tranzitnoj zoni moskovskog aerodroma "Šeremetjevo", gde je doputovao iz Hongkonga pošto je obelodanio da njegov bivši poslodavac - američka Nacionalna bezbednosna agencija (NSA), sprovodi program elektronskog špijuniranja.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Ruska služba još razmatra zahtev Snoudena

Izvor: Telegraf.rs, 31.Jul.2013

Direktor FMS Konstantin Romodanovski zatražio da se ova služba ne požuruje, s obzirom na to da ta služba po zakonu ima tri meseca za razmatranje zahteva Snoudena za privremeni azil u Rusiji, koji je on podneo 16. jula

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.