Ruska avijacija uništila 20 cisterni za naftu u Si

Izvor: Akter, 30.Dec.2015, 15:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ruska avijacija uništila 20 cisterni za naftu u Si

Ruski vojni avioni uništili su u sirijskoj provinciji Idlib 20 cisterni koje je Islamska država koristila za šverc nafte u Tursku, saopštilo je danas Ministarstvo odbrane Rusije

Ruska avijacija je prethodnih dana takođe uništila i šest postrojenja za naftu u sirijskim provincijama Deir ez Zoru i Alepu, preneo je Sputnjik.

"U protekla 24 časa ruska avijacija je uništila 6 terorističkih nezakonitih postrojenja za vađenje i obradu nafte u provincijama Dejr ez >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << Zoru i Alepu", rekao je portparol Ministarstva odbrane Rusije general Igor Konašenkov.

Prema njegovim rečima, ruski avioni su tokom vazdušnih operacija u rejonu Kafer Nebelu, u provinciji Idlib, otkrili grupu cisterni koja se kretala prema sirijsko-turskoj granici u pratnji džipova, ojačanih protivvazdušnim oružjem.

Tom prilikom je uništeno 20 cisterni koje je IS koristila za šverc nafte u Tursku, kao i 2 džipa koja su bila opremljena protivvazdušnim sistemima ZU-23, rekao je Konašenkov.

Prema njegovim rečima, za gađanje ciljeva korišćen je bombarder Su-34.

Avioni su za 24 časa izveli 121 nalet i 424 udara na objekte militanata u Siriji, rekao je Konašenkov.

Nastavak na Akter...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.