Ruska Duma podržala povlačenje iz Sporazuma o otvorenom nebu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Maj.2021, 11:11

Ruska Duma podržala povlačenje iz Sporazuma o otvorenom nebu

Ruska Državna duma, donji dom ruskog parlamenta, jednoglasno je usvojila predlog zakona o povlačenju Rusije iz Sporazuma o otvorenom nebu.

Predsednik Rusije Vladimir Putin je pre nedelju dana taj zakon podneo Dumi, podseća ruska agencija Tas s.

Ovakav potez Rusije je usledio nakon odluke SAD da se povuče iz multilateralnog sporazuma, koji državama potpisnicama omogućava prelet preko međusobnih teritorija u cilju prikupljanja informacija o vojnim aktivnostima. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<

SAD su se u novembru prošle godine povukle iz sporazuma, što je bila jedna od poslednjih akcija tadašnjeg američkog predsednika Donalda Trampa, prenosi agencija Rojters.

Zvanični Vašington je optužio Rusiju za kršenje sporazuma, što je Moskva negirala.

Rusija je zatim u januaru najavila da će se povući iz njega.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Duma izglasala: Rusija se povlači

Izvor: B92, 19.Maj.2021

Moskva -- Ruska Državna duma, donji dom ruskog parlamenta, jednoglasno je usvojila predlog zakona o povlačenju Rusije iz Sporazuma o otvorenom nebu...Predsednik Rusije Vladimir Putin je pre nedelju dana taj zakon podneo Dumi, podseća ruska agencija Tass...Ovakav potez Rusije je usledio nakon odluke...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.