Ruska Crnomorska flota dobila novi raketni brod ciklon“

Izvor: B92, 12.Jul.2023, 23:35

Ruska Crnomorska flota dobila novi raketni brod "ciklon“

U brodogradilištu "Butomi“ u gradu Kerč održana je ceremonija prijema u sastav Ratne mornarice Rusije malog ruskog broda "ciklon“.

Ceremonija je održana pod rukovodstvom glavnokomandujućeg Ratne mornarice Rusije admirala Nikolaja Jevmenova i brod je ušao u sastav Crnomorske flote.

"Brod će ojačati nadvodnu komponentu Crnomorske flote i efikasno će izvršavati zadatke u okviru odreda i grupacija flote“, rekao je on.

U Ministarstvu odbrane Rusije >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << su podsetili da je brod "ciklon“ postao prvi vojni brod za 25 godina koji je u ovoj kompaniji u potpunosti izgrađen i ispitan.

Eksperti 51. Centralnog konstruktorsko-tehnološkog instituta za popravku brodova Ministarstva odbrane Rusije počeli su sa razvojem remontno-tehničke i servisne dokumentacije za brodove projekta 22800, koji omogućavaju smanjenje rokova i troškove remonta novih brodova u budućnosti.

Ranije je generalni direktor korporacije "Ak Bars“ Renat Mistahov izjavio Sputnjiku da će brod „ciklon“ biti prvi brod projekta 22800 "karakurt“, biti naoružan morskom verzijom kompleksa "pancir-m“.

Brodovi su naoružani kompleksom "kalibar“ sa visokopreciznim krstarećim raketama velikog dometa, koje su namenjene za poraza ciljeva na moru i na obali.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.