Rusija uspešno lansirala navigacioni satelit

Izvor: S media, 03.Okt.2011, 10:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusija uspešno lansirala navigacioni satelit

Navigacioni satelit "Glonas s" lansiran je danas sa kosmodroma Pleseck raketom "Sojuz-2". Današnje lansiranje sa Plesecka, bilo je planirano za kraj avgusta, ali je odloženo posle prethodnog neuspeha.

Navigacioni satelit "Glonas s" lansiran je danas sa kosmodroma Pleseck raketom "Sojuz-2", saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

Rusija je "uspešno izvršila lansiranje rakete 'Sojuz-2' sa "Glonas s - M" (satelitom) u 00:15 sati (22:15 po srednjoevropskom)", >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << rekao je pukovnik Aleksej Zolotukin, a preneo Interfaks.

Čuvajte glave, danas pada satelit! (LIVE + VIDEO)

Davinić: Dinkić kriv što je Srbija izgubila arbitražu

Ruski satelit pronađen na neplaniranoj orbiti

Reč je o prvoj takvoj operaciji od kada se u avgustu svemirski brod "Progres", koji je nosio nekoliko tona zaliha za Međunarodnu kosmičku stanicu srušio u Sibiru ubrzo nakon lansiranja, podsetio je AFP.

Današnje lansiranje sa Plesecka, koji se nalazi 800 kilometra južno od Moskve, bilo je planirano za kraj avgusta, ali je odloženo posle prethodnog neuspeha.

(Tanjug)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.