Rusija upozorila Zapad da ne koristi pobunu Vagnera za rusofobične ciljeve

Izvor: B92, 24.Jun.2023, 17:18

Rusija upozorila Zapad da ne koristi pobunu Vagnera za rusofobične ciljeve

Rusko ministarstvo spoljnih poslova danas je upozorilo Zapad da ne koristi pokušaj oružane pobune paravojne grupe "Vagner" za postizanje "rusofobičnih ciljeva".

"Ruska Federacije će nastaviti svoj suvereni kurs kako bi osigurala svoju bezbednost, zaštitila svoje vrednosti i ojačala svoj autoritet na međunarodnoj sceni", navelo je rusko ministarstvo, prenosi TASS.

Dodaje se da se rusko društvo oštro protivi pokušaju oružane pobune, te da snažno podržava predsednika >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Vladimira Putina.

"Avanturističke težnje zaverenika imaju za cilj destabilizaciju Rusije. Pobuna ide na ruku spoljnih neprijatelja Ruske Federacije", navelo je ministarstvo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Moskva upozorila Zapad da ne iskoristi situaciju zbog pobune Vagnera

Izvor: NoviMagazin.rs, 24.Jun.2023

Ruska diplomatija upozorila je danas zapadne zemlje da ne pokušavaj da "iskoriste" pobunu paravojne grupe Vagner za svoje "anti-ruske ciljeve" i dodala i da pobuna neće sprečiti Moskvu da "ostvari svoje ciljeve" u Ukrajini.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.