Rusija upozorila SAD: Pažljivo planirajte vazdušne udare!

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Jun.2017, 22:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusija upozorila SAD: Pažljivo planirajte vazdušne udare!

Rusko ministarstvo reagovalo povodom sve učestalijih udara američke avijacije

Moskva je pozvala međunarodnu koaliciju pod američkim vođstvom da bude pažljivija u planiranju vazdušnih udara protiv ekstremista Islamske države u Siriji kako bi izbegla pogibije civila, izjavila je u četvrtak portparolka ruskog ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

ASAD: Iran i Sirija će pobediti u ratu protiv terorizma!

- Ponovo pozivamo čelnike koalicije >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << protiv Islamske države da bude oprezna kada planira vazdušne udare alijanse po položajima terorista u Siriji - rekla je Zaharova.

- U više navrata smo naglašavali - takvi loše promišljeni potezi samo pojačavaju patnje sirijskih civila - kazala je.

Napomenula je da je u vazdušnom udaru 3. juna koji je izvela koalicija pod američkim vodstvom u Raki ubijeno 43 civila i još 30 je poginulo 5. juna kada je u koalicionom bombardovanju i raketnom napadu pogođena grupa izbeglica.

Vesti iz Sirije i Iraka možete proičitati OVDE.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.