Rusija stvara NEZAVISNI SISTEM NAORUŽANJA: Šojgu otkrio SLEDEĆI KORAK najveće zemlje na svetu

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Okt.2019, 00:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusija stvara NEZAVISNI SISTEM NAORUŽANJA: Šojgu otkrio SLEDEĆI KORAK najveće zemlje na svetu

Ruska vojska je u proteklim mesecima 2019. godine dobila više od 2.300 jedinica modernizovane vojne tehnike.

Rusija ne može da bude zavisna od stranih tehnologija prilikom pravljenja oružja, bez obzira na to da li će sankcije biti ukinute ili ne, rekao je ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu.

- Bez obzira na to da li će zapadne ekonomske sankcije ostati na snazi, mi ćemo nastaviti da stvaramo tehnološki nezavisan sistem naoružanja - istakao je Šojgu.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<
Prema njegovim rečima, ruska vojska je u proteklim mesecima 2019. godine dobila više od 2.300 jedinica modernizovane vojne tehnike.

- Udeo savremenog oružja u armiji će do kraja godini dostići oko 68 odsto. To će nam omogućiti da i ubuduće rešavamo zadatke koji su pred nama - naglasio je Šojgu.

Ministar je dodao da je više od 70 odsto sredstava od 1,5 biliona rubalja, koliko je izdvojeno u 2019. godini za modernizaciju vojske i mornarice, usmereno na serijsku kupovinu savremenog naoružanja i tehnike.

TAJNA POTOPLJENE HITLEROVE FLOTE: Znate li da na dnu Dunava i dan-danas leži više od 200 nacističkih brodova? (VIDEO)

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.